Береги Дніпра поряд з «Межигір’ям» Януковича укріплять за 10 мільйонів
05.09.2013   //  

петрівціДніпровське басейнове управління водних ресурсів Держагентства водних ресурсів України 28 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Собі» на укріплення берега Київського водосховища для захисту від підтоплення села Старі Петрівці Вишгородського району. Вартість угоди склала 10,24 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Згідно з техзавданням берег мають розчистити від чагарника й укріпити габіонами, укоси – протиерозійними конструкціями, по завершенню робіт берег засипати ґрунтом і засіяти травою.

Роботи фінансують з держбюджету, завершити повинні до кінця поточного року.

Нагадаємо, село Старі Петрівці розташоване впритул до Нових Петрівців, де знаходиться резиденція «Межигір’я». Берегоукріплювальні роботи в Нових Петрівцях замовляли минулого року, тоді підряд вартістю 2,50 млн грн також отримало ТОВ «Собі».

Фірму «Собі» заснували Сергій Надєєв та Анатолій Шалопут. Останній є також одним з співзасновників ТОВ «Інвес». Ця компанія відома зведенням багатоповерхового будинку в Маріїнському парку поряд з Верховною Радою, яку після обрання президентом хотів, але не змін знести Віктор Ющенко.

Окрім того фірма «Собі» є співзасновником ТОВ «Агро-С» разом із депутатом Київської облради Василем Цвиком (від Партії регіонів). З ним же Надєєв і Шалопут заснували сільськогосподарське ТОВ «Урожай».