- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Фунікулер за півмільйона знову латає партнер Порошенка

КП «Київпастранс» 27 серпня уклав угоду з ПрАТ «Київський завод електротранспорту» на капітальний ремонт вузлів фунікулера за 430 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Завод отримав підряд за неконкурентною процедурою  «закупівля у одного учасника», оскільки до того «Київпастранс» уже двічі намагався замовити ремонт фунікулера, але обидва рази скасовував конкурс через недостатню кількість заявок. Згідно з обґрунтуванням закупівлі, єдиним учасником, який подав пропозицію конкурсних торгів був «Київський завод електротранспорту», тому цього разу його й обрали виконавцем.

Згідно з даними SMIDA, 25% акцій заводу належить ПАТ «Закритий корпоративний недиверсифікований інвестиційний фонд «Вік». Власником цієї компанії є голова її наглядової ради Ігор Кононенко [1], заступник голови постiйної комiсiї з питань транспорту та зв’язку Київської міської ради. Кононенко також є віце-президентом холдингу «Укрпромінвест» з групи Петра Порошенка. За даними «ВДЗ», за останні п’ять років завод виграв тендерів на 575,84 млн грн.

Ремонт фунікулера «Київпастранс» замовляє щороку, практично усі ці підряди з 2008 р. отримав «Київський завод електротранспорту».