Ізраїльтянам дали вже півмільярда на утилізацію отрути у Калуському районі
02.09.2013   //  

Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації 29 серпня уклав угоду з ТОВ «С.І.Груп Консорт Лтд» (S.I. Group Consort Ltd) на проведення невідкладних природоохоронних заходів у Калузькому районі на суму 115,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Гроші з держбюджету виділено на видалення та утилізацію високотоксичних відходів гексахлорбензолу на полігоні  ТОВ «Оріана-Галев», який належить україно-канадському СП «Галев лтд» Володимира та Романа Грицюків.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника» через  надзвичайну екологічну ситуацію, яка склалася в регіоні, та виконання рішень президента України та Кабінета міністрів від 2011 року та інших державних органів.

Ізраїльська компанія «С.І.Груп Консорт Лтд» отримала монополію на утилізацію небезпечних речовин в Україні в 2011 році, коли Міністерство природи очолював Микола Злочевський. З того часу ізраїльтяни отримали підряди на 1,20 млрд грн.

У тому числі ізраїльтяни отримали підряди на 566,92 млн грн. на знешкодження отруйних речовин у Калуському районі Івано-Франківської області, з яких 115 млн грн. – на полігон «Оріана-Галев» та 451,93 млн грн. – на полігон у зоні консервації Домбровського кар’єру.