Служба автодоріг віддасть ще 4 мільйони рідній фірмі свого начальника
30.08.2013   //  

Служба автомобільних доріг у Сумській області 19 серпня за результатами тендерів уклала угоди з ТОВ «Сумимостобуд» на поточний ремонт двох мостових переходів на автомобільній дорозі державного значення (Н-12) Суми – Полтава. Загальна вартість угод склала 4,01 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про два переходи на 17-у кілометрі траси: один на км 16+510 і ще один поблизу – км 16+973. За перший фірма отримає 2,59 млн грн., за другий 1,42 млн грн. До кінця року коштом держбюджету тут мають влаштувати нове дорожнє покриття й металеве огородження.

Фірма «Сумимостобуд» була заснована у формі закритого акціонерного товариства у 1998 р. низкою фізосіб, з яких найбільшою окремою часткою володів Іван Романюк, наразі головний інженер та виконуючий обов’язки начальника Служби автомобільних доріг у Сумській області, яка й проводила цей тендер. У 2011 фірму переоформили в ТОВ і єдиним власником стала Світлана Романюк, яка й нині очолює компанію.

Єдиним конкурентом «Сумимостобуду» на обох тендерах було ТОВ «Техкомресурси».  Засновниками фірми у 2010-2012р.р. були депутат Сумської міськради від Партії регіонів Віталій Жиленко та його помічники Юрій Жиленко й Ігор Буката. Згодом компанію було перереєстровано на сумчан Любов Лясковську і Вікторію Сюхіну. Фірма «Техкомресурси» входить в Асоціацію будівельних підприємств, очолювану Віталієм Жиленком. Окрім цієї фірми до асоціації також належать ТОВ «Будтранс 7» і ТОВ «Сумбудтранс», співзасновниками котрих також є Віталій Жиленко.

Нагадаємо, за три дні до цього «Техкомресурси» отримали підряд на поточний ремонт вулично-дорожньої мережі в м. Шостка на 917 тис грн. Єдиним конкурентом фірми на тому тендері був «Сумимостобуд».

За даними «ВДЗ» за останні п’ять років «Сумимостобуд» виграв тендерів на 74,23 млн грн. «Техкомресурси» почав регулярно отримувати підряди у липні минулого року і з цей час зібрав замовлень на 33,81 млн грн.