«Онур» отримав 30 мільйонів на Сихівську й Шевченка
30.08.2013   //  
Солдати Міністерства інфрастуктури працюють на "Онур"

Солдати Міністерства інфрастуктури працюють на “Онур”

Управління капітального будівництва Львівської міськради 16-21 серпня за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ «Онур Конструкціон Інтернейшнл» на реконструкції вулиць на загальну суму 30,42 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 15,84 млн грн. піде на реконструкцію вулиці Сихівської. До кінця наступного року на Сихівській мають замінити дорожнє покриття, реконструювати господарські мережі, замінити світлофорний об’єкт, встановити систему відеонагляду, нові дорожні знаки та огорожу.

Ще 14,58 млн грн. фірма отримає на реконструкцію вул. Шевченка від вул. Винниця до межі міста. Тут окрім дороги повинні влаштувати тротуари та з’їзди, перевлаштувати водопровід і каналізаційну мережу, а також встановити автопавільйони. Роботи так само мають завершити до кінця 2014р.

Засновниками фірми «Онур Конструкціон Інтернешнл» є Онур та Ісхан Ченінджевізи з Туреччини. За даними «ВДЗ», за останні п’ять років фірма «Онур» виграла підрядів на 2,61 млрд грн.

Єдиним конкурентом на обох тендерах було ТОВ «Балтом Україна», основним засновником котрого є данська компанія «Інреко А/С», також до складу засновників входять чех Мілан Ягош і львів’яни  Михайло Козак та Віктор Ідіятов. Останні п’ять років фірма виграє підряди винятково у Львівській області, за цей час отримала замовлень на 165,44 млн грн.

Нагадаємо, цьогорічна перевірка ДФІ виявила недобросовісне виконання ОНУРом дорожньоремонтних робіт у Черкаській області. Здійснюючи ремонт траси Миронівка-Канів-Софіївка, робітники компанії не вклали вирівнювальний шар асфальтобетону, чим замовнику – регіональній службі автодоріг – було завдано збитків на суму 4,3 млн гривень.

Також ZIK повідомив, що для ремонту вулиць у Львові фірма залучала особовий склад одного з загонів Державної спеціальної служби транспорту, чия частина знаходиться у Червонограді. Одягнені в жилетки «ОНУРу», військові ремонтували  вулиці Городоцьку, Коперника та Б. Хмельницького. Військових фірма найняла на підставі договору на загальнобудівельні роботи, восьмигодинний робочий день при цьому був оцінений в 120 грн.