Залізниця забрала 33 мільйони на підготовку до будівництва китайцями колії до Борисполя
29.08.2013   //  

ДП «Дирекція з будівництва та управління національного проекту «Повітряний експрес» та інших інфраструктурних об’єктів Київського регіону» 16 серпня уклало угоду з ДТГО «Південно-Західна залізниця» на будівельно-монтажні роботи підготовчого періоду по об’єкту: «Організація залізничного пасажирського сполучення м.Київ – міжнародний аеропорт «Бориспіль». Вартість угоди склала 33,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Передбачено проведення до грудня цього року будівельних робіт на дільниці від автошляхопроводу М03 (с. Щасливе – кільцева дорога) до відгалуження нової траси в бік МА «Бориспіль» поряд з існуючими коліями залізної дороги.

Оскільки будівництво має вестись поряд з коліями ДТГО «Південно-Західна залізниця», тому роботи по перенесенню мереж та їх перекладанню, їх переключення та забезпечення безперебійної роботи без участі залізниці виконані бути  не можуть. Відтак торги було проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника».

Нагадаємо, раніше ДП «Повітряний експрес» скасувало відкриті торги на підготовчі будівельно-монтажні роботи в рамках будівництва залізниці м.Київ –аеропорт «Бориспіль». На нього подали заявки чотири компанії, найдешевша коштувала 32 млн грн. Тендер було відмінено через «неможливість усунути порушення законодавства».

Нагадаємо, підряд на роботи по організації залізничного пасажирського сполучення м.Київ – міжнародний аеропорт «Бориспіль» вартістю $372,31 млн отримала Китайська національна корпорація машинної індустрії та генеральних підрядів (СМСЕС). Кредит на це будівництво надав  Експортно-імпортний банк Китаю. Представники українського уряду довгий час вели перемовини з китайською стороною про можливість якоїсь участі українських компаній у цьому будівництві.