Банківський партнер Ахметова отримав 8 мільйонів на Палац культури
28.08.2013   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради 21 серпня за результатами тендеру уклало угоду з колективним підприємством «Трест Донецькметалургбуд» на реконструкцію будинку Палацу культури ім. Г.І. Петровського в Петровському районі. Вартість угоди склала 7,69 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Реконструкція передбачає оздоблення приміщень по  цокольному і з першого по четвертий поверхи,  заміну та відновлення підлог, улаштування побутової каналізації, водопостачання, сигналізації, опалення, вентиляції, тощо. Деталі робіт невідомі, оскільки техзавдання надавалося учасникам окремо.

Реконструкцію повинні завершити до кінця червня 2014 р.

Директором фірми «Трест Донецькметалургбуд» є Олександр Верещагін, депутат Ленінської районної у місті Донецьку ради (Партія регіонів).

З 2005 року Олександр Верещагін був відомий як один із співзасновників ЗАТ «Донгорбанк» з групи СКМ. Окрім нього до складу засновників до реструктуризації банку входили Рінат Ахметов і дружина Лілія, брат Ігор, мати Некія Насредіновна, а також Марианна Борисівна Колеснікова та інші.

Починаючи з 2009 року безпосередньо «Трест Донецькметалургбуд» (без врахування дочірніх та афілійованих структур) отримав виграв тендерів на загальну суму 149,51 млн грн.

Єдиним конкурентом «Тресту» на цьому тендері було ПП «Конструктивстройснаб» зі статутним фондом 1 тис грн., яке заснував Сергій Косенок. Фірма за останні п’ять років тендерів не вигравала.