КМДА заплатило 1,4 мільйони за концерт і салют до Дня Незалежності, хоча Попов обіцяв не витрачати бюджетні гроші
27.08.2013   //  
Встановлення на три дні цієї сцени коштувало киянам купу грошей.

Встановлення на три дні сцени на Майдані коштувало киянам купу грошей.

Департамент суспільних комунікацій Київської міськдержадміністрації 5 серпня за результатами тендеру акцептував пропозицію ТОВ «Таврійські ігри» на проведення загальноміських заходів з нагоди Дня Державного Прапора України та ХХІІ річниці Незалежності України вартістю 1,41 млн грн. Угоду укладено 23 серпня. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У вартість замовлення входить триденна оренда й монтаж-демонтаж відеоекранів, звукоапаратури, освітлення, сцени, бар’єрних огороджень, а також організація салюту й церемонії урочистого покладання квітів до пам’ятників Т. Шевченку і М. Грушевському на Дня Незалежності.

Разом з тим, голова КМДА Олександр Попов напередодні свят повідомив, що концерт на Майдані та фейерверк не фінансуватимуться з міського бюджету.

    Дані з "Вісника держзакупівель" розходяться зі словами Олександр Попова.

Дані з “Вісника держзакупівель” розходяться зі словами Олександр Попова.

«Він коштує дорого, але ми не фінансуємо його з бюджету», – сказав Попов.

Засновниками фірми «Таврійські ігри» є Світлана Баграєва та народний депутат Микола Баграєв від Партії регіонів, який раніше входив до фракції БЮТ.

Єдиним конкурентом фірми було ТОВ «АРТ Холдинг «Все для тебе». Цю фірму заснував у 2007 р. Юрій Кот під початковою назвою «Весільна агенція «Все для тебе». У 2011 р. новою власницею фірми стала Надія Шмельова, саму компанію перейменували в «АРТ Холдинг». За даними «ВДЗ», жодного тендеру ця фірма поки не вигравала.

Нагадаємо, у травні цього року «Таврійські ігри» Баграєва уже вигравали тендер на організацію до Дня Києва молодіжної концертної програми на Майдані Незалежності за 497 тис грн. Минулого року компанія також отримала від КМДА 1,49 млн грн. на організацію Дня Державного Прапора України та ХХІ річниці Незалежності України, позаминулого – 1,50 млн грн. на організацію святкування Дня Незалежності.

На усіх цих тендерах єдиним конкурентом було ПП «Креативне бюро «Паровоз-Моторс», заснованем Максимом Арделяном, відомим як головний режисер новорічних святкувань на Майдані та святкування Дня Незалежності.