Фірма губернатора отримала 4 мільйони на сільський дитсадок
27.08.2013   //  

Лозянська сільрада Міжгірського району Закарпатської області 14 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ТДВ «Закарпатсько-галицьке шляхово-будівельне управління» на реконструкцію незавершеного будівництва адмінбудинку під дитсадок в с. Лозянське. Вартість угоди склала 4,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2016 р. в приміщенні повинні перекласти стіни й перегородки, дах і покрівлю, реконструювати комунікації, обладнати котельню, утеплити фасад, зробити внутрішнє опорядження, вставити вікна й двері, придбати меблі, здійснити благоустрій та озеленення прилеглої території.

До 2006 р. «Закарпатсько-галицьке ШБУ» перебувало у державній власності, потім його основними власниками стали Василь Васильович Коліда і Роза Василівна Коліда. Директором фірми є Василь Петрович Коліда. На останніх виборах до облради у 2010 р. балотувався від Партії Регіонів, однак не пройшов.

У квітні 2011 р. до складу власників фірми увійшов Олександр Ледида, якого у 2010 році було призначено головою Закарпатської облдержадміністрації. Губернатору відійшло 35% статутного капіталу фірми.

У 2006-2007 роках Ледида був народним депутатом України від ПР. У лютому цього року розпорядженням президента племінник Ледиди – Віктор – був призначений главою Ужгородської РДА.

За даними «ВДЗ», за останні п’ять років фірма «Закарпатсько-галицьке ШБУ» разом зі своєю Долинською філією виграла тендерів на 21,09 млн. грн.

Влітку 2011 р. державні інспектори рибоохорони виявили факт незаконного видобутку цією фірмою гравійно-піщаної суміші в межах прибережної захисної смуги річки Ріка, а саме – поблизу смт. Міжгір’я, де й зареєстрована компанія.

Єдиним допущеним до участі конкурентом «Закарпатсько-галицького ШБУ» на цьому тендері було ТОВ «Закарпатгарантбуд». Засновником фірми є Іван Савчинець, директором – Олег Мотильчак. За даними Центру політичних студій та аналітики останній є сином депутата Закарпатської облради від «Єдиного Центру» Михайла Мотильчака. Фірму зареєстровано у селі Ракошино Мукачівського району – рідному селі Мотильчака. Компанія має 1 тис грн. статутного капіталу. Нещодавно вона виграла тендер на реконструкцію Хустського міськрайонного центру зайнятості за 1,22 млн грн.