Чиновники і прокурори забудовують рекреаційну зону на березі Бузького лиману
23.08.2013   //  

sosnove uro4ysheЧиновники, прокурори, міліціонери та генерали СБУ облюбували мальовниче соснове урочище на березі Бузького лиману в Корабельному районі Миколаєва, яке вважається рекреаційною зоною міста. Про це пишуть Олег Оганов і Ярослав Чепурной на сайті миколаївського Центру журналістських розслідувань.

Починаючи з 2008 року, депутати міської ради планомірно «відщипували» від лісового масиву, який належить ДП «Миколаївське лісове господарство», ділянку за ділянкою. Рішення сесій міськради за період з березня по червень 2008 року свідчать про те, що приватним особам для будівництва та обслуговування індивідуального житла було виділено 43 ділянки приблизно по 1 тис кв м кожна.

«Причому в проектах рішень сесій ніде не сказано, що ділянки роздаються в зеленому масиві. Скрізь фігурує провулок Менделєєва», – зауважують журналісти.

Ці рішення міськради опротестувала прокуратура, однак безрезультатно. Власники ділянок таки отримали держакти на землю через суд.

bud_v_uro4yshiЯк зазначає видання, серед осіб, які отримали ділянки у провулку Менделєєва, – колишній начальник СБУ Миколаївської області контр-адмірал Юрій Парамонов, колишній перший міліціонер області генерал-майор Микола Пихтін, колишній прокурор Центрального району Миколаєва Василь Кирієнко, дружина колишнього начальника Миколаївського УБОЗу Олена Лупащенко, сват колишнього міського голови Володимира Чайки – Сергій Бергман, син (імовірно) депутата міської ради скликання 2006-2010 року від БЮТ В’ячеслава Ніколаєва – Руслан, колишній начальник обласного управління екології Олександр Седлецький.

«На момент роздачі ділянок згадані люди перебували при владі або ж були наближені до неї», – зазначає видання.

У цю ж компанію потрапила і найбагатша людина області – мільярдер, Герой України Олексій Вадатурський. З маловідомих прізвищ відзначимо сім’ю Коржовських, яка отримала відразу три ділянки, а також родину Костенко, яка має два наділи.

ogoloshНаразі вже збудовано три особняки. Для четвертого вже зроблений фундамент. При цьому на місці будівництва журналісти виявили близько 30 спиляних сосен.

Як зазначає видання, деякі господарі вже продають свої ділянки. За 12 соток в лісі, згідно з розміщеними в мережі оголошеннями, просили 207 тисяч грн.