Вілкулові улюбленці тепер займуться ще й каналізацією – будуватимуть колектор за 14 мільйонів
22.08.2013   //  

Управління капітального будівництва Криворізького міськвиконкому Дніпропетровської області 14 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Крост» на будівництво самопливного каналізаційного колектора за 14,08 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Колектор мають збудувати від пл. Визволення до вул. Сиволапа. Роботи фінансують з місцевого бюджету, завершити колектор повинні до кінця наступного року.

Фірму «Крост» зі статутним фондом 20 тис грн. заснували Ігор та Ольга Бабенко, котра також є співвласницею фірми зі схожою назвою – ТОВ «СК Крост» – разом зі Світланою Боровською. Остання також є бізнес-партнером по фірмі «Дор» Валентини Темник – дружини Геннадія Темника, міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. Темника називають близьким другом екс-губернатора Дніпропетровщини та нинішнього віце-прем’єра Олександра Вілкула, вихідця з групи Ріната Ахметова.

За даними «ВДЗ», фірми «СК Крост» і «Крост» почали вигравати тендери в 2011 р., після обрання мером Кривого Рогу Юрія Вілкула, батька Олександра Вілкула. За цей час перша фірма виграла тільки один тендер на 0,87 млн, а друга отримала замовлень на 305,10  млн грн.

Єдиним конкурентом «Кросту» на цьому тендері було ТОВ РЦКБ «БудМережКомплекс», засноване Петром Федоровим і Олександром Чумаком. За даними «ВДЗ» за останні п’ять років, фірма вигравала лише один тендер – ремонт водопроводу по вул. Миру і вул. Чехова в м. Синельникове за 2,35 млн грн. цього року.