Кореїзу не вдалось відібрати історичну амбулаторію у свата Рибака
21.08.2013   //  

Суд залишив у власності ТОВ «Криммосмед» приміщення за адресою м. Кореїз, вул. Лікарів Михайлових №1 та №12-А, які фірма отримала за договором інвестування. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 12 серпня.

У 2006 році «Криммосмед» уклав із Кореїзькою селищною радою договір інвестування реставрації приміщень Кореїзської лікарняної амбулораторії.

Фірма всі взяті на себе зобов’язання виконала, зробивши капітальний ремонт на 1,31 млн грн. І натомість безоплатно отримала 10 об’єктів комунальної установи по вул. Лікарів Михайлових, 1 і 12-А. Зокрема, у 2007 році за нею було оформлене право власності на адміністративно-діагностичний корпус, котельня, морг, терапевтичний корпус, поліклінічний корпус, діагностичний корпус, харчоблок, два гаражі і сарай.

Суди відмовилися визнати договір інвестування недійсним. Вони вказали, що селищна рада діяла у межах своїх повноважень, і громада Кореїза отримала вигоду від договору – сучасні терапевтичний і лабораторний корпуси.

Стосовно доводів ялтинського прокурора щодо того, що відчужені об’єкти є пам’яткою історії і культури, і їх відчуження мало бути погодженим з органами охорони культурної спадщини, суд зазначив, що на момент укладання договору об’єкти інвестування не набули статусу об’єктів культурної спадщини, відповідно узгоджень з відповідними органами не потребували.

Крім того, суди зазначили, що кримінальна справа стосовно тодішнього голови Кореїзької селищної ради Володимира Потіпака за звинуваченням у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, була закрита.

Фірма отримала у власність приміщення колишньої Кореїзької земської лікарні, яка була побудована на межі ХІХ-ХХ ст. Їх вартість оцінюється у 1,2 млн грн.

На час передачі приміщень лікарні «Криммосмеду» засновниками фірми були тодішній народний депутат від блоку Литвина одеський бізнесмен Олег Немировський  і Михайло (Майк) Фріденталь.

Фріденталь – відомий ще з радянських часів донецький підприємець. У нього є три дочки. Перша одружена із сином нинішнього спікера Володимира Рибака, головою Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олександром Рибаком. Друга – із колишнім нардепом Олександром Шепелєвим, який був арештований в Угорщині. Він підозрюється у розкраданні коштів банку «Родовід» та організації замовних вбивств. Третя – з банкіром Олександром Борульком, який був затриманий у Білорусі через  підозри у розкраданні 620 млн грн. з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Влітку 2012 року Фріденталя у фірмі змінила Оксана Немировська. А з грудня 2012 року єдиним засновником фірми став Олександр Крамар.