«Донбасенерго» перед продажем замовило улюбленим будівельникам роботи ще на 47 мільйонів
21.08.2013   //  

ПАТ «Донбасенерго» 12 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Донбастеплоелектромонтаж» на підготовку майданчика будівництва реконструкції енергоблока ст.№6 з розділенням на енергоблоки №6а та №6б потужністю 330 МВт кожний. Вартість угоди склала 47,46 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Засновником «Донбастеплоелектромонтажу» є Микола Кочергін. Ця фірма зі статутним капіталом 100 тис грн. почала вигравати тендери «Донбасенерго» після призначення керівником держкомпанії Едуарда Бондаренка, який раніше очолював фірму «Угольтранс», пов’язану з Віталієм Беляковим, керівником компанії «ДРФЦ» з групи Олександра Януковича. Загалом «ДТЕМ» за один рік отримало підряди на 936,05 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Спеценергомонтаж», основним засновником якого є брат заступника директора ФПГ «Альтком» Михайло Ковальов. За останні п’ять років фірма отримала підряди на 951,67 млн грн.

Нагадаємо, Фонд держмайна виставив на продаж 60,77% акцій «Донбасенерго». До участі у конкурсі допущено компанії «ТехНова» Анатолія Шкрібляка та «Енергоінвест холдинг», створений групою народного депутата від Партії регіонів Ігоря Гуменюка.