Тижневий вуглепром: державне «Вугілля України» вторгувало через біржу 140 мільйонів на збагаченому вугіллі
19.08.2013   //  

Державні підприємства вугільної галузі 6-12 серпня за результатами тендерів уклали низку угод на постачання товарів та послуг на 237,67 млн грн. коштом державного бюджету. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Компанії «Iндекспром» та «ДС-8» з групи голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова отримали 3,02 млн грн. за постачання устаткування для «Луганськвугілля», проти якого весною було почато процедуру банкрутства.

ТОВ «Проемтехпоставка лтд» луганчанина Андрія Волкова отримає від «Лисичанськвугілля» 89,31 млн грн. за арочне кріплення. Єдиним конкурентом було ТОВ «Укртехмаркет лтд» з групи народного депутата від ПР Юрія Іванющенка. Ці компанії постійно розігрують між собою підряди вугільних держпідприємств.

Держпідприємство отримає 139,78 млн грн. за постачання збагаченого вугілля для ДП «Луганська Обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств». Вугілля марки АС (6-13) замовлено по 1 365 грн./т, АМ (13-25) – по 1 475 грн./т. Нагадаємо, раніше у ході розгляду судової справи між «Центренерго» та «Вугіллям України» з’ясувалось, що державна вугільна компанія постачає вугілля, збагачене на фабриках Олександра Януковича.

Тендер проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки замовник провів торги на «Спеціалізованій вугільній біржі». Це дозволило не публікувати у «ВДЗ» дані про те, хто ще брав участь у біржевих торгах. «Спеціалізована вугільна біржа» була створена у березні цього року і також не публікує дані про свої торги.

Директором біржі є киянин Олександр Кость. Він також є засновником та директором товарної біржі «Центральноукраїнська» та «Української спеціалізованої лісової біржі».

  • ДП «Луганська Обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств» за 140,20 млн грн. придбало вугілля (АС (6-13) – 53014 т, АМ (13-25) – 45708 т) та замовило оброблення та скидання очищеної води по шахті «Ворошиловська», що ліквідується- 5082840 м3.
  • ПАТ «Лисичанськвугілля» за 94,44 млн грн. придбало апаратуру контролю за параметрами шахтної атмосфери, завдання та контролю хода шахтної підйомної машини, арочне кріплення, виконання будівельно-монтажних робіт з заміни підйомної машини.
  • ДП «Луганськвугілля» за 3,02 млн грн. придбало устаткування для гірничих робіт та запчастини.