Партнер ворога Анісімова отримав 80 мільйонів на лінію електропередач у Криму
19.08.2013   //  

ВП «Кримська електроенергетична система» ДП «НЕК «Укренерго» 9 серпня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Запорізька механізована колона №1» на реконструкцію опор ПЛ-330 кВ «Каховська – Джанкой» вартістю 80,52 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи з реконструкції ділянки опор №202-217 коштуватимуть 14,42 млн грн., ділянок опор №217-302, №319-392 – 66,10 млн грн.

На тендер подавали заявки дві кримські компанії – «Чорноморенергоспецмонтаж»

«ВЛ-Комплект», які пропонували виконати частину робіт дешевше на 2-3%, частину дорожче. Обидві заявки було відхилено, оскільки компанії не врахували частину робіт, які замовник вніс у конкурсне завдання напередодні проведення тендеру.

Відтак до участі у тендері були допущені лише дві запорізькі фірми – «Запорізька механізована колона №1» і «СПМК-24».

Засновником ТОВ «Запорізька механізована колона №1» є Олександр Косяк. Раніше його бізнес-партнером по фірмі «Торгівельний дім «Техенергоснаб» був Борис Шестопалов. У 2011 році він покинув Запоріжжя через конфлікт з авторитетним бізнесменом Євгеном Анісімовим, якого вважають «смотрящим від Юри Єнакіївського», і продав свої хлібопекарські заводи народному депутату від Партії регіонів Олександру Лещинському. У березні 2013 року Шестопалов повернувся у Запоріжжя, заявивши, що «інститут смотрящего – потворне явище, яке ганьбить наше місто. Мені здається, що цьому явищу залишилося недовго».

Нагадаємо, минулого тижня на Анісімова було скоєно напад. Бізнесмен залишився у живих після того, як його авто розстріляли з автоматів, коли він був за кермом.