Армійські будівельники Януковича отримали ще 44 мільйони на «Артек»
19.08.2013   //  

Державне підприємство України «Міжнародний дитячий центр «Артек» 7 серпня за результатами тендеру уклало угоду з Установа «28 управління начальника робіт» Міністерства оборони на будівельні роботи в районі табору «Лазурний». Вартість угоди склала 43,84 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику удержавши закупівель».

До кінця липня 2014 р. коштом держбюджету  мають реконструювати протизсувні споруди, ливневий пропуск, водоскидну і водозабірну частину, підпірні стіни, дренаж, також влаштувати зовнішні мережі електропостачання, зовнішні мережі і споруди водо-, тепло- і газопостачання, каналізації, змонтувати системи кабельного телебачення, телефонізації та Інтернету, здійснити благоустрій та озеленення території.

Роботи з реконструкції «Артеку» почались у 2012 році. Тоді президент України Віктор Янукович побував на фестивалі «Дитяча «Нова Хвиля-2012», який пройшов в «Артеку». Після візиту «Артек» провів тендери на будівельні роботи на загальну суму 96,70 млн грн. Всі підряди отримало армійське «28 управління начальника робіт».

За останні два роки «28 управління начальника робіт» отримало підрядів на 531,32 млн грн., з них 380,97  млн. грн. – на ремонт президентських дач у Форосі та Масандрі.

Єдиним конкурентом на тендері «Артеку» була фірма «Стандарт-Строй», котра належить депутату Севастопольської міськради від Партії регіонів Андрію Григорову.

Нагадаємо, навесні між «Стандарт-Строй» і ще однією рідною фірмою Григорова розіграли  29,85 млн грн. на реконструкцію берегоукріплювальних споруд пляжу на пляжі пансіонату КНУ ім. Шевченка.

Окрім того фірма відома тим, як отримала підряд вартістю 88,11 млн грн. на реконструкцію комплексу берегоукріплювальних споруд набережної смт. Гурзуф в Криму. За інформацією «Дзеркала тижня», найактивніше робота тоді йшла на пляжних картах, прилеглих до оздоровчого комплексу «Жемчужина Крыма», на території котрої фірма сина Миколи Азарова Олексія планувала будувати елітний готель. Саме Олексія Азарова гурзуфці називали власником і «Жемчужины», і пляжів.