- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Рідна фірми дружини Дубаса без конкурсу і пояснень отримала 16 мільйонів на лікарню (додано)

(додано повідомлення Петра Дубаса)

Департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської облдержадміністрації 8 серпня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Фірма Опорядрембуд» на реконструкцію поліклініки КЗ «Володимирецька центральна районна лікарня» під лікувальний корпус. Вартість угоди склала 15,98 млн грн. Про це повідомляється у «Вісник удержаних закупівель».

Будівельні роботи у лікарні в смт. Володимирець повинні виконати до кінця поточного року. Що саме робитимуть в приміщенні – невідомо, оскільки техзавдання на «ВДЗ» не розміщено.

Тендер провели без відкритого конкурсу – по «закупівлі у одного учасника». Вибір неконкурентної процедури пояснили необхідністю завершити роботи до кінця року через поганий стан будівлі та загрозу її руйнування.

Разом з тим, чому для виконання робіт був обраний саме «Опорядрембуд», не пояснюється.

З 2006 року основним засновником фірми «Опорядрембуд» з часткою в статутному капіталі 51% є Тамара Дубас – дружина депутата Рівненської облради Петра Дубаса [1], голови правління ПАТ «Рівнегаз». За останні п’ять років фірма виграла тендерів на 159,63 млн грн.

Ще однією співзасновницею «Опорядрембуду» була Любов Ясельська. Її інша фірма – ТОВ «Теплопроектмонтаж» – найбільше відома тим, що регулярно розігрує будівельні тендери з компаніями співробітників «Рівнегазу», а саме «Рівнеагроспецмонтажем» (до складу власників входить Петро Торгун [2] – заступник Петра Дубаса по ПАТ «Рівнегаз»)  і МПП «Трансформатор» (засновники Лариса та Олександр Климчуки, останній відомий як головний інженер [3] Здолбунівського управління по експлуатації газового господарства «Рівнегазу»). Разом ці три компанії уже розіграли цього року два конкурси на будівництво газопроводів – на 15,85 млн грн. [4] і на 29,22 млн грн. [5]

Після опублікування цієї інформації до «Наших Грошей» надійшов лист від Петра Дубаса. У ньому повідомляється, що «на сьогоднішній день моя дружина – Тамара Дубас, як і Любов Ясельська, не мають жодного стосунку до фірми «Опорядрембуд».