Рідна фірми дружини Дубаса без конкурсу і пояснень отримала 16 мільйонів на лікарню (додано)
16.08.2013   //  

(додано повідомлення Петра Дубаса)

Департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської облдержадміністрації 8 серпня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Фірма Опорядрембуд» на реконструкцію поліклініки КЗ «Володимирецька центральна районна лікарня» під лікувальний корпус. Вартість угоди склала 15,98 млн грн. Про це повідомляється у «Вісник удержаних закупівель».

Будівельні роботи у лікарні в смт. Володимирець повинні виконати до кінця поточного року. Що саме робитимуть в приміщенні – невідомо, оскільки техзавдання на «ВДЗ» не розміщено.

Тендер провели без відкритого конкурсу – по «закупівлі у одного учасника». Вибір неконкурентної процедури пояснили необхідністю завершити роботи до кінця року через поганий стан будівлі та загрозу її руйнування.

Разом з тим, чому для виконання робіт був обраний саме «Опорядрембуд», не пояснюється.

З 2006 року основним засновником фірми «Опорядрембуд» з часткою в статутному капіталі 51% є Тамара Дубас – дружина депутата Рівненської облради Петра Дубаса, голови правління ПАТ «Рівнегаз». За останні п’ять років фірма виграла тендерів на 159,63 млн грн.

Ще однією співзасновницею «Опорядрембуду» була Любов Ясельська. Її інша фірма – ТОВ «Теплопроектмонтаж» – найбільше відома тим, що регулярно розігрує будівельні тендери з компаніями співробітників «Рівнегазу», а саме «Рівнеагроспецмонтажем» (до складу власників входить Петро Торгун – заступник Петра Дубаса по ПАТ «Рівнегаз»)  і МПП «Трансформатор» (засновники Лариса та Олександр Климчуки, останній відомий як головний інженер Здолбунівського управління по експлуатації газового господарства «Рівнегазу»). Разом ці три компанії уже розіграли цього року два конкурси на будівництво газопроводів – на 15,85 млн грн. і на 29,22 млн грн.

Після опублікування цієї інформації до «Наших Грошей» надійшов лист від Петра Дубаса. У ньому повідомляється, що «на сьогоднішній день моя дружина – Тамара Дубас, як і Любов Ясельська, не мають жодного стосунку до фірми «Опорядрембуд».