У яхт-клубу яценюківця забрали 2 гектари на березі водосховища напроти «Межигір’я»
15.08.2013   //  

Суд зобов’язав Громадську організацію «Громадський крейсерський яхт-клуб «Енергетик» ім. Г.І.Строкова» звільнити ділянку площею 2 га на 7 км автодороги Вишгород-Лебедівка, на березі Київського водосховища. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 7 серпня.

Як встановив суд, яхт-клуб користувався ділянкою по, вул. Парусна, 5 у м. Вишгород без жодних документів, які би посвідчували право власності на ділянку чи споруди, розташовані на ній, або ж право користування, у т.ч. на умовах оренди.

За самовільне користування ділянкою суд стягнув із яхт-клубу 3584 грн. збитків.

Протягом якого періоду яхт-клуб користувався ділянкою – невідомо. Як свідчать матеріали справи, у липні 2010 року інспектор Держкомзему провів перевірку, яка встановила самовільне користування яхт-клубом цією ділянкою. Примітно, що акт перевірки без заперечень та зауважень підписав керівник яхт-клубу Олександр Іванович Баланюк. Але збитків він добровільно не відшкодував, такі само як і не звільнив ділянку.

З матеріалів справи вбачається, що у 2008 році після звернення громадської організації виконком Вишгородської міськради дозволив їй оформити право власності на будівлі та споруди яхт-клубу, які були побудовані в період з 1964 по 1969 роки.

Однак, Вишгородське БТІ відмовилося реєструвати право власності громадської організації на ці будівлі, оскільки вона не надала документів, які підтверджують, що збудована у 1968 році нерухомість належить організації. Після цього яхт-клуб подав на БТІ в суд, який залишив позов без розгляду.

У грудні 2012 року БТІ повідомило суду, що право власності на будівлі та споруди яхт-клубу «Енергетик» так ні за ким і не зареєстровано.

Власниками ГО «Громадський крейсерський яхт-клуб «Енергетик» ім. Г.І.Строкова», яке зареєстроване у с. Нові Петрівці, є Олександр Баланюк, який у 2010 року був обраний депутатом Вишгородської міськради від «Фронту змін», а також Олександр Перебатов та Вадим Пшеничний.

Баланюк також є головою комітету регіональної політики Вітрильного крейсерсько-перегонового Союзу України.

На протилежному березі Київського водосховища навпроти Лебедівки знаходиться резиденція «Межигір’я» Віктора Януковича.