Яр біля Десантної укріплять за 29 мільйонів
14.08.2013   //  

Департамент комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міськради 6 серпня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Века Пром Груп» на інженерний захист території яру в районі вул. Десантної. Вартість угоди склала 28,61 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Захисні роботи повинні виконати до кінця 2015 р. Які саме заходи передбачені техзавданням – невідомо, оскільки конкурсну документацію учасникам тендеру надавали окремо.

Засновником фірми «Века Пром Груп» є Євгеній Безчастний. Фірма має 51,5 тис грн. статутного фонду. Єдиний тендер, який вона до того вигравала, – ліквідація наслідків зсуву в районі вул.Куп’янської у Дніпропетровську за 6,50 млн грн.

Дніпропетровськ вважається одним з найбільш зсувонебезпечних міст, оскільки побудований на пагорбах, має велику кількість балок і ярів. Потенційно небезпечних місць по Дніпропетровську нараховують понад 140. Виникнення зсувів частково пояснюють неконтрольованою забудовою та засипкою балок, у тому числі перетворенням їх у стихійні сміттєзвалища, а частково – підтопленням ґрунтів через несправні та зношені міські мережі.