«Регіонал» добудує будинок культури в Сокирянах за 56 мільйонів, знятих з Дністровської ГАЕС
14.08.2013   //  
dk_p_sok_vid1_1

Проект Будинку культури в Сокирянах

Управління капітального будівництва Чернівецької облдержадміністрації 6 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будмонтажсервіс 1» на будівництво районного Будинку культури в м. Сокиряни за 55,90 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будинок культури з кінозалом і концертним залом на 500 місць повинні збудувати до кінця наступного року.

Засновниками фірми «Будмонтажсервіс 1» є депутат Чернівецької облради від Партії регіонів Олександр Гандзюк, член постійної комісії ради з питань будівництва та архітектури, а також його син Андрій Гандзюк. Статутний фонд фірми, зареєстрованої у Новодністровську (Чернівецька обл.), складає 60,50 тис грн. За даними «ВДЗ», вигравати тендери фірма почала у жовтні 2010 р., з того часу отримала замовлень на 230,30 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми була ще одна новодністровська фірма – ТОВ «Антикор Плюс» Алли Рябої і Людмили Мацак. Фірма почала вигравати тендери наприкінці 2011 р., усі підряди отримувала від «Укргідроенерго» на ремонтні роботи, загалом за півтора роки отримала замовлень на 8,41 млн грн.

Нагадаємо, Будинок культури в Сокирянах почали зводити ще у 1987 р., однак будівництво завершене так і не було. У 2010 р. Сокирянська РДА повідомила,  що будівництво відновлять і приблизна вартість всіх робіт складе понад 28 млн. грн. Однак основні роботи так і не замовили, натомість у 2011 р. провели тендер на першочергові заходи щодо відновлення спроможності несучих конструкцій Будинку культури. Підряд вартістю  8,50 млн грн. тоді отримав той самий «Будмонтажсервіс 1». Наприкінці 2012 року прес-служба Чернівецької ОДА заявила, що кошторис будівництва виріс до 60 млн грн.

Начальник управління капітального будівництва Чернівецької ОДА Валерій Картацький повідомив, що будівництво на 100% фінансується «Укргідроенерго», яке будує Дністровську ГАЕС.