“Кличківець” допоміг підприємцю продати КМДА коштовні матраци та меблі
13.08.2013   //  

Департамент соцполітики Київської міськдержадміністрації 7 серпня за результатами тендерів уклав угоди з підприємцем Д.Є.Скочиловим на постачання матраців та меблів на 1,82 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 137 протипролежневих матраців у комплекті з компресорами та приладдям для ремонту поверхні матрацу по 3 790 грн. Матраци розраховані на людину вагою до 100 кг.

Марка та виробник придбаних матрасів не повідомляється. Однак у відкритих джерелах є дані про такі матраци від іноземних виробників за значно нижчими цінами. Матрац OSD-516K (Італія) можна придбати за 2 490 грн, Soft Air Simplex wds ADL (Германия) – по 2 540 грн.

Також департамент придбав 704 дерев’яні шведські стінки для дітей-інвалідів вагою до 60 кг по 1 850 грн. На цей тендер також подавала заявку фірма «Єлкон-Дізайн», яка пропонувала стінки по 1 252 грн. Однак у півтора рази дешевша заявка була відхилена через відсутність сертифікату відповідності та довідки про включення продукції до Номенклатури технічних та інших засобів реабілітації для осіб з фізичними вадами.

На обох тендерах єдиним конкурентом підприємця Скочилова було ТОВ «Світ літньої людини та реабілітації» депутата Київської міськради Олексія Давиденка (УДАР). Ця фірма та Скочилов у каталогах згадуються як продавці одних і тих же виробів.

Скочилов і СЛЛіР