«Київпастранс» розіграв 34 мільйони на трамвайну лінію між батьком та сином
12.08.2013   //  

КП «Київпастранс» 2 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Майстер-Буд»  на першу чергу реконструкції трамвайної лінії по вулиці Дмитрівській за 34,19 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Згідно з техзавданням, на трамвайній колії повинні замінити рейки, для інженерних мереж влаштувати захист, змонтувати контактну мережу, два світлофорні об’єкти реконструювати, ще один встановити новий, також зробити чотири зупинки й зовнішнє освітлення.

Роботи фінансують зі столичного бюджету, завершити першу чергу повинні до кінця поточного року.

Дніпропетровська фірма «Майстер-Буд» належить ТОВ «Юніком.», котре у свою чергу заснували Михайло Кейтельгіссер, Михайло Тульчинський і Дмитро Мішалов, який раніше був відомий як менеджер групи «Приват» по девелоперським проектам. Згідно з даними «ВДЗ», «Майстер-буд» почав вигравати тендери у грудні 2010 р. За цей час фірма отримала підрядів на загальну суму 215,06  млн грн.

Структури цих же бізнесменів  – ТОВ «Юніком Капітал» і ТОВ «Світязь.» – є також засновниками ТОВ «Завод Майстер-профі Україна», яке було генпідрядником будівництва накриття стадіону НСК «Олімпійський» у Києві вартістю 727,25 млн грн. Загалом же фірма виграла тендери на 939,02 млн грн.

Єдиним допущеним до участі конкурентом «Майстер-Буду» стала ще одна дніпропетровська фірма –  ТОВ «Білайф», єдиним власником котрого з грудня 2010р. є Мішалов В’ячеслав Дмитрович. Різниця пропозицій конкурентів склала 0,01% при вартості угоди в понад 34 мільйони.

За даними «ВДЗ», за останні п’ять років ця фірма жодного тендеру сама не виграла, однак вона регулярно бере участь у тендерах разом з «Майстер-Будом», незмінно йому програючи. Наприклад, у квітні вони стали єдиними учасниками тендеру на будівництво житлового будинку вартістю 87,88 млн грн, а в травні розіграли першу чергу будівництва пішохідних переходів на просп. Газети «Правда» за 12,52 млн грн.

Окрім цих двох компаній у тендері намагалося взяти участь одеське ТОВ «Україна-Енергосервіс, ЛТД», яке пропонувало виконати роботи на 444 тис грн. дешевше. Пропозицію фірми було відхилено через неналежно оформлені документи: довідки про відсутність заборгованостей з банку та податкової замість печатки вищевказаних двох структур були завірені власною печаткою фірми.