Лєбєдєв повернув армію на пральні росіянина, знизивши ціни у порівнянні з Саламатіним
09.08.2013   //  

Міністерство оборони України 2 серпня за результатами тендерів уклало низку угод на послуги прання та хімічного чищення текстильних і хутряних виробів на загальну суму 7,51 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільші підряди на 4,06 млн грн. отримало ТОВ «Пральний комплекс», чиї послуги були також найдорожчими – від 7,38 до 7,98 грн./кг.

На ці тендери подавали заявки інші компанії, які пропонували послуги значно дешевше. Наприклад, концерн «Військторгсервіс» та фірма «Др. Рьодгер сервіс менеджмент» пропонували послуги по 6,45-6,60 грн./кг. Однак ці заявки було відхилено через різні претензії.

«Військторгсервісу» було відмовлено через наявність боргів перед Пенсійним фондом та відсутність довіреності на керівників регіональних філій та документів про наявність матеріально-технічної бази.

Фірмі «Др. Рьодгер сервіс менеджмент» відмовили через те, що вона хотіла найняти на субпідряд іншу компанію, що не влаштувало Міноборони.

Засновником фірми «Пральний комплекс» є офшор “Вотейтік Індастріз Корп.” (Віргінські острови), який належить російському підприємцю Дмитру Манцову (мережа пралень  Blesk InCare).

«Пральний комплекс» повернувся до підрядів Міноборони при міністрі Павлу Лєбєдєву. Минулого року, коли міністерство очолював Дмитро Саламатін, фірму не було допущено участі в тендері. Це дозволило отримати перемогу фірмі «Бізнес група «Капітал», яка отримала за прання 8,40-8,58 грн./кг. При всіх міністрах до Саламатіна «Пральний комплекс» вигравав частину підрядів Міноборони.

Ще 1,87 млн грн. отримає ТОВ «Акваклін» і 0,49 млн грн. ТОВ «Севастопольське підприємство «Новинка». Основним власником цих фірм є Ірина Дудник з Севастополя.

Решту 1,08 млн грн. отримає ТОВ «Кристал» харківських підприємців Бориса Третяка, Олександра Згоди і Станіслава Зубаря.