Екс-меру дали ще 5 мільйонів на театр: VIP-ложі з дубовою обшивкою і ліпнина з позолотою
09.08.2013   //  

Управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації 30 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТДВ «Інтерресурси» на оздоблення інтер’єру Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького. Вартість угоди склала 4,86 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Згідно з техзавданням, фірма повинна виконати інтер’єри вестибюлю, фойє і кулуарів в стилістиці пізнього класицизму. До кінця року в театрі мають позолотити архітектурно-ліпний декору глядацького залу, фойє, вестибюлю та кулуарів; у VІР-приміщеннях зробити декоративні дубові панелі; влаштувати підвісні стелі, підлогу вкрити на першому поверсі гранітокерамічними плитами, на другому – лінолеумом; поставити двері; облицювати плиткою туалети; встановити підвіконня, поручні, й бар’єрні огородження; ззовні – вимостити стіни торцевих і дворового фасадів. Окрім того влаштувати конструкції опори під скульптурну композицію «Музи», а також закупити устаткування: міні-бар, шафи-вітрини, дзеркала, підквіткарки.

Основна частка ТДВ «Інтерресурси» належить колишньому голові міськвиконкому Кіровограду (1986-1989 р.р.) Миколі Москаленко і його сину Кирилу.

Перший підряд на реконструкцію театру вартістю 78,71 млн грн. компанія отримала в 2011 р. за «закупівлею в одного учасника». Єдиним обґрунтуванням для цього  стало посилання управління ОДА на «високий рівень ґрунтових вод та неможливість виконання робіт у зимовий період». Вибір компанії-підрядника не пояснювався узагалі.

З того часу всі роботи по театру та прилеглій території замовляли саме «Інтерресурсам»: «додаткові роботи» в театрі на  61,54 млн грн., реконструкцію Театральної площі і будівництво індивідуальної котельні через дорогу від театру за 11,40 млн грн.

Загалом «Інтерресурси» отримали на ремонт театру підрядів на 161,38 млн грн. При цьому роботи в театрі Кропивницького складають основну частину всіх тендерних здобутків фірми, оскільки загалом за останні п’ять років вони отримала держзамовлень на 179,72 млн грн.