Сільрада знайшла спосіб злити без тендеру 14 мільйонів на дитсадок
08.08.2013   //  

Мирненська сільрада Біляївського району Одеської області 29 липня уклала угоду з ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Єкотехстрой» на капітальний ремонт дитячого садочка «Казка» вартістю 14,13 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що пояснили потребою здійснити додаткову закупівлю у того самого постачальника.

Сільрада у березні цього року замовила «Екотехстрою» розробку проекту капремонту. Відтак будівельні вирішила замовити цій же фірмі, оскільки «спеціалістами цього підприємства було здійснено досконале ознайомлення з об’єктом».

Також сільрада вказує на сприятливі погодні умови для будівництва, які буде втрачено у разі проведення довгої процедури відкритих торгів.

Разом з тим, сільрада не проводила тендеру на проектні роботи по капремонту дитсадка. Таким чином компанія «Єкотехстрой» отримає 14,13 млн грн., не вигравши жодних відкритих торгів по цьому об’єкту.

Дитсадок «Казка» знаходиться у аварійному стані. «В селі Мирне є три дитячих садочка, у зв’язку з тим що дитячий садочок “Казка” не функціонує в двох інших виникла ситуація з перенавантаженням їх роботи», – йдеться в обґрунтуванні.

Засновниками фірми «Єкотехстрой» є одесити Валерій Лінник, Олександр Іванов та Анатолій Понітко.