У залізничників знайшлись аргументи, аби кабелі у Карловці проклали за 27, а не 15 мільйонів
07.08.2013   //  

ДП «Південна залізниця» 25 липня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «Спарк» на роботи з будівництва кабельної лінії 110 кВ «Карловка – т. Карлівка» (Полтавська обл.) вартістю 27,14 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця року потрібно прокласти 7,1 км високовольтного кабелю та 2 км кабелю опто-волоконного зв’язку, встановити необхідне електроустаткування (обмежувачі напруги, оптичні бокси, шинні опори, тощо), виконати роботи по розробці грутну під траншею для укладання кабелю.

На тендер подавала заявку фірма «Буделектромонтаж-Дон», яка пропонувала виконати роботи за 15,08 млн грн. Однак вдвічі дешевшу пропозицію було відхилено через претензії до оформлення довідок та до технічної частини. У «Південній залізниці» вирішили, що запропонований фірмою силовий кабель ПвПу2г 1х500 не є еквівалентом кабельної продукції зазначеної в документації конкурсних торгів.

Відтак єдиним конкурентами на тендері були донецькі фірми: «Спарк» Овейса Мургустова та «Будінвест л.т.д.» Ірини Демченко.