Фірма Злочевського за 22 мільйони побудує колесо огляду поряд з Хрещатиком
07.08.2013   //  

колесо оглядуТОВ «Київ Сіті Інтертеймент» у липні цього року виграло конкурс на будівництво атракціонів «Колесо огляду» та «Політ над Україною» та кількох кафе для дорослих та дітей у Центральному парку культури і відпочинку столиці. Про це пише Марія Землянська у «Свідомо».

Для цього виділяється півтора гектари землі у парку на Хрещатику, що поруч з Музеєм води. Фірма, яка будуватиме атракціони «Колесо огляду» та «Політ над Україною» і кілька кафе у цьому місці, є близькою до заступника секретаря РНБОУ Миколи Злочевського. Вартість проекту – 22 млн грн.

Фірма «Київ Сіті Інтертеймент» створена у грудні 2012 року. Її директором є Марат Ахмєдов, який раніше був одним із засновників ТОВ «Українські космічні технології». У 2011 році, коли Мінекології очолював Микола Злочевський, «Українські космічні технології» продали його відомству комп’ютерну техніку для забезпечення функціонування автоматизованих програмно-технологічних комплексів більш як на 600 тис грн.

«Київ Сіті Інтертеймент» зареєстрована на вулиці Рилєєва, 10-А. За цією ж адресою зареєстровано ще кілька компаній, що пов’язані зі Злочевським, який нині є заступником секретаря РНБО – ТОВ «Інфокс» і ТОВ «Нібор», де Злочевський значиться чи значився засновником.

Також у цьому будинку зареєстровано ПАТ «Науково-дослідний інститут «Вектор», який очолює Олег Нелін. Раніше він працював керівником компанії «Укрнафтосервіс», де головою правління був Злочевський. За даними Smidа, в засновниках «Вектору» – компанія «КАМ», власник якої Олексій Леонов є директором компанії «Інфокс».

Отримати землю у парку на Хрещатику фірмі допоміг заступник голови Київміськадміністрації Руслан Крамаренко, якого тринадцять років тому зі Злочевським «об’єднували робочі будні». Крамаренко був заступним голови правління ЗАТ «Кременчуцька нафтова компанія», одним із засновників якого є «Інфокс».

Від «Наших грошей»:

Власником ТОВ «Київ Сіті Інтертеймент» є кіпрська компанія «Даффона Сервісез ЛТД». Ця ж компанія зараз є власником вищезгаданої фірми «Українські космічні технології».