«Регіонал» недоклав у дорогу асфальту на 2 мільйони
06.08.2013   //  

ПП «Будівельна фірма «Автошляхбуд-САА» неякісно виконала ремонт дороги в Миколаївській області, завдавши місцевій службі автодоріг збитків на 2,2 млн грн. Про це повідомляється у звіті Державної фінансової інспекції за перший квартал 2013 р.

На замовлення САД в Миколаївській області фірма повинна була відремонтувати ділянку дороги Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв. Лабораторні  дослідження відібраних зразків дорожнього покриття засвідчили відхилення фактичної товщини верхнього шару асфальтобетонного покриття та його щільності. Фактичні показники виявилися нижчими, аніж вказано в актах виконаних робіт. Це призвело до збитків на загальну суму 2,2 млн грн.

Згідно з даними «ВДЗ», ремонт цієї дороги САД замовляла фірмі двічі: поточний у 2011 р. (126,39 млн грн.) і поточний для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня у 2010 р. (46,26 млн грн.). Котре з замовлень перевіряла ДФІ – у звіті не зазначено.

Директором і засновником фірми «Автошляхбуд-САА» є Сергій Шульгач, депутат Миколаївської міськради (Партія регіонів). За останні п’ять років фірма виграла тендерів на 490,80 млн грн.

Нагадаємо, «Укравтодор» замовив кілька наукових робіт, які мають з’ясувати причини, що перешкоджають усуненню недоліків у встановлені строки та виконанню дорожніх робіт з дотриманням технології (1,94 млн грн.), та дослідити фактори впливу якості виконання робіт на довговічність та надійність конструкцій дорожніх одягів (2,61 млн грн.).

Загалом здійснена ДФІ ревізія фінансово-господарської діяльності «Укравтодору», підпорядкованих йому регіональних САД, а також ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» за перші три місяці поточного року виявила порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 225,4 млн грн. З них 176,8 млн грн. – внаслідок порушень, пов’язаних ремонтно-будівельними роботами на на автомобільних дорогах.

Недобросовісне виконання робіт підрядниками ДФІ пояснює відсутністю належного контролю за якістю проведення ремонтно-будівельних робіт – як з боку регіональних САД, так і в цілому Укравтодору.

За результатами вищезазначеної ревізії відкрито понад 70 кримінальних проваджень.