Нардеп Коломойського скуповує готелі на австрійському курорті
05.08.2013   //  

Народний депутат Ігор Палиця (позафракційний) скуповує готелі в австрійському гірськолижному курорті Земмеринг. Про це пише Андрій Лучик у ВолиньPost.

Наприкінці 2012 року австрійська фірма, де Ігор Палиця мав частку 25%, придбала найбільший готель цього гірськолижного курорту – Panhans Grandhotel.

Австрійська преса повідомляє, що 92% цього готелю було продано наприкінці 2012 року за 5 млн євро компанії «IBS Umwelt- und Verkehrstechnik GmbH». Її власниками були австрієць Томас Шелленбахер (75%) та українець Ігор Палиця (25%).

Як зазначає австрійська преса, свою частку Палиця придбав у 2011 році. А на початку березня 2013 року IBS передала всю свою частку у цьому активі новоствореній фірмі – «Panhans Holding Group GmbH», засновником якої значиться Віктор Бабущак. Він раніше працював в компанії «Укрнафта», головою правління якої був Ігор Палиця, а одним з основних акціонерів є група «Приват» Ігоря Коломойського.

Навесні цього року вже інша компанія, власником якої значиться Віктор Бабущак, – «Panhans Sport Hotel Gmbh» – купила також Artis Hotel в Земмерингу. Сума угоди не повідомляється. Цей готель також перейшов в управління Panhans Holding Group GmbH.

Сам Палиця заперечує будь-який зв’язок із австрійськими готелями.

Додамо, що разом із придбанням Panhans Grandhotel, компанії «IBS Umwelt- und Verkehrstechnik GmbH» дісталися також 20% в компанії, яка займається гірськими підйомниками в Земмерингу.