Десять мільйонів на клуб у Чугуєві розпиляли між «регіоналом» і його менеджером
05.08.2013   //  

КУ «Культурний центр «Імідж» м. Чугуїв Харківської області 26 липня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «ЛТ» на здійснення капітального ремонту свого приміщення за 10,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця наступного року тут повинні влаштувати підпірну стінку, всередині – замінити комунікації та сантехніку, систему освітлення, двері й вікна, внутрішнє опорядження, перекласти сцену, ззовні – утеплити й облицювати фасад, прокласти тротуари, озеленити територію і поставити огорожу.

Засновником фірми «ЛТ» зі статутним фондом 14 тис грн. є Ромео Алексанян, відомий як заступник гендиректора «Куряжського ДБК», єдиного конкурента «ЛТ» на цьому тендері. Основним власником «КДБК» є депутат Харківської облради від Партії регіонів Еміль Тер-Степанян.

Раніше обидві вищезгадані компанії навіть були зареєстровані за однією адресою в рідному сілі Алексаняна: Харківський район, смт.Пісочин, вул.Кільцева, 41. Наразі фірму «ЛТ» перереєстрували на вул. Кушнарьова у цьому ж селі.

Алексанян і Тер-Степанян також є бізнес-партнерами по ТОВ «Алекс Гранд».

Окрім того Алексанян входить до складу співзасновників трьох обслуговуючих житлово-будівельних кооперативів: «КДБК», «Куряж-Дім» і «Мобіль». Іншим співзасновником усіх цих юридичних осіб є Верентінов Дмитро Вікторович. Багаторічним гендиректором і співвласником «КДБК» (9% за останніми даними SMIDA) є Верентінов Валерій Вікторович.

Окрім Тер-Степаняна в Харківській облраді Алексанян має ще одного партнера-«регіонала»: разом з Олександром Гусаровим він входить до складу засновників ще одного ОЖБК – «Печеніги». Гусаров в облраді входить до складу постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

Це вже не перший раз «ЛТ» і «КДБК» розігрують будівельний тендер – минулого року в такому ж складі пройшов тендер на будівництво житлового будинку в с. Подвірки за 17,04 млн грн., підряд отримало «КДБК».

Загалом же, за даними «ВДЗ» за останні п’ять років, фірма «ЛТ» почала регулярно вигравати тендери у листопаді 2010 р. За цей час вона отримала підрядів на 23,65 млн грн. «Куряжський ДБК» за останні п’ять років отримав замовлень на 74,67 млн грн.