Лісогосподарство не змогло забрати у депутата Давтяна три гектари лісу
02.08.2013   //  

Суд відмовився задовольнити позов про повернення «Чугуєво-Бобчанському лісовому господарству» ділянки площею 3 га на території Печенізької селищної ради. Про це свідчить рішення Господарського суду Харківської області від 16 липня.

Як свідчать матеріали справи, у 2003 році Печенізька РДА затвердила проект відведення ділянки ТОВ «Харків-Тур» для рекреаційного використання під розміщення будинків відпочинку.

На підставі цього розпорядження РДА і фірма уклали договір оренди ділянки площею 3 га строком на 49 років.

Прокурор, який представляв в суді інтереси «Чугуєво-Бобчанського лісогосподарства», посилався на неправомірну зміну цільового призначення ділянки.

Суд у задоволенні позову відмовив. Він вказав, що Харківський міжрайонний природоохоронний прокурор порушив вказівку Генпрокурора від 06.06.2012. Відповідно до цієї вказівки, перевірка підприємств може проводитися лише за мотивованою постановою, про винесення якої обов’язково має бути поінформований керівник підприємства, яке перевіряється.

Натомість прокурор такої мотивованої постанови суду не надав. Правомірність своїх дій він пояснив листом прокуратури Харківської області з вимогою провести перевірку ряду підприємств, у тому числі і «Харків-Тур». При цьому керівника останнього попереджено не було.

Крім того, суд вказав на пропуск позовної давності. Так, Чугуєво-Бобчанське лісогосподарство затверджувало документи для виділенні фірмі ділянки у 2003 році, відтак позовний строк сплив у 2006 році.

Власниками ТОВ «Харків-Тур» є Інеса та Дмитро Давтян.

Дмитро Давтян є депутатом Харківської міськради від Партії регіонів. Разом з тим його батько Олександр Давтян є депутатом Харківської облради від «Фронту змін», в минулому – голова обласної організації «Фронту Змін».

Батько та син Давтян є співвласниками «Інвестиційної групи ДАД», до активів якої, зокрема, належать готель «Харків», телерадіокомпанія «Сімон», щотижневик «Об’єктивно».