Екс-депутат отримав 19 мільйонів на дорогу, розігравши тендер зі своїм партнером
02.08.2013   //  

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Луганської облдержадміністрації 26 липня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Дорбудтехнологія» на капітальний ремонт автодороги до баз відпочинку в м. Кремінна. Вартість угоди склала 18,70 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця листопада на дорозі мають зверху по старому покриттю проїжджої частини за лити нове, саму дорогу у невказаному місці розширити, укріпити з’їзди, встановити дорожні знаки й стовпчики.

Засновниками фірми «Дорбудтехнологія» є екс-депутат Луганської міськради Тігран Кочарян, Лусіне і Авєтік Цоголакяни.

Єдиним конкурентом фірми із різницею  в 0,1% було ПП «Блиц-Буд». Цю фірму зі статутним капіталом 300 грн. заснував у 2003 р. луганчанин Олександр Блискун.

Блискун є давнім бізнес-партнером вищевказаного Тіграна Кочаряна: у 2008-2011 р.р. вони спільно володіли фірмою ТОВ «Мегаполіс Плюс». Окрім того у жовтні 2011 р. на Блискуна переоформили компанію «Радіалплюс-2007» Лусіне Цоголакян.

Дорожньобудівельні тендери ці два конкуренти розігрують не вперше: у липні за такою ж схемою пройшов конкурс на капітальний ремонт вул. А. Ліньова за 6,54 млн грн.

Загалом же за останні п’ять років «Блиц-Буд» виграв тендерів на 75,29 млн грн., а «Дорбудтехнологія» – на 275,92 млн грн.