«Профілактика злочинності»: партнери Козака за 44 мільйони будують міліції новий офіс на Стрийській
30.07.2013   //  

Управління капітального будівництва Львівської міськради 23 липня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Холдингова компанія «Еко-Дім» на будівництво приміщення для Львівського міського управління ГУ МВС України за 44,10 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2014 р. коштом місцевого бюджету на вул.Стрийська мають звести п’ятиповерхову будівлю, у вартість також входить закупівля меблів та офісного обладнання, благоустрій та озеленення території.

Основним власником фірми ХК «Еко-Дім» є ТзОВ «Управляюча компанія «Еко-Дім», засновником і директором котрого у свою чергу є Володимир Артемович. Окрім того він також напряму володіє 1,14% холдингової компанії, ще 9,49% її акцій належать Артемовичу Ігорю Володимировичу. Обидвоє також раніше були партнерами по фірмах ТОВ «Секор» і ТОВ «Бодекс» Романа Козака, батька Тараса Козака, колись заступника Голови ДПА у Львівській області (1998-2003), начальника Західної регіональної митниці (2003-2005), заступника Голови Держмитслужби України (2005-2010), а нині – депутата Львівської обласної ради і заступника Віктора Медведчука по ГО «Центр Правова Держава».

За даними «ВДЗ», жодного іншого тендеру за останні п’ять років компанії з групи «Еко-Дім» не вигравали.

Як зазначено у документації конкурсних торгів, новий офіс будують «у рамках Програми профілактики злочинності у м. Львові».

Нагадаємо, в лютому цього року Львівська міськрада затвердила Комплексну програму профілактики злочинності на 2013-2015 р. р. В тексті самої програми вказано, що вона передбачає проведення низки заходів, спрямованих на створення атмосфери суспільної нетерпимості до злочинності, припинення зрощування кримінальних структур з органами державної влади, викорінення корупції, зменшення кримінального тиску на економічні відносини, обмеження незаконного обігу зброї, наркотиків і т.д., а також організацію навчання працівників силових структур міста та органів місцевого самоврядування, тощо.