Повільність міськради допомогла «тушці» Королевської залишити собі ділянку ще на 10 років
29.07.2013   //  

Суд визнав поновленим договір оренди земельної ділянки площею 830 кв м у Сумах фірмою «Маркетінг-Центр LTD». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 11 липня.

Договір оренди ділянки, що розташована по вул. Сумсько-Київських дивізій, 12-а, продовжено до квітня 2022 року. Договір визнано укладеним в редакції, запропонованій фірмою.

Суд виходив з того, що фірма, яка орендувала ділянку з 2003 року і мала переважне право на поновлення договору, вчасно повідомила міськраду про намір поновити оренду.

У свою чергу міська рада протягом місяця після закінчення строку договору (23.10.2012) не повідомила фірму про свої заперечення. А за відсутності такого повідомлення договір вважається поновленим. При цьому рішення сесії міськради не потрібне.

Зауважимо, що міськрада 28.11.2012 ухвалила рішення про відмову у поновленні договору оренди. Однак, як вказав суд, це рішення було прийняте вже після того, як договір оренди було поновлено автоматично відповідно до законодавства.

Власниками ТОВ  «Маркетінг-Центр LTD» є екс-голова Сумської облради (2006-2009) В’ячеслав Шапошнік і його дружина Ірина Шапошнік.

Нагадаємо, Шапошнік під час парламентської виборчої кампанії був керівником Сумського обласного штабу БЮТ, однак після виключення Наталії Королівської з фракції БЮТ-Б у квітні 2012 року Шапошнік подав заяву про вихід із партії ВО «Батьківщина», до якої приєднався у 2005-му, і перейшов до партії «Україна – Вперед!» Королевської.