Кернес дав 3 мільйони за малювання районних кордонів Харкова улюбленому Стєпічеву
24.07.2013   //  

Департамент містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міськради 10 липня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ фірма «Віст» на розробку проекту землеустрою щодо встановлення меж адміністративних районів м.Харкова вартістю 2,91 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Віст» має до кінця зробити проект, погодити його та отримати позитивний висновок експертизи проекту землеустрою щодо встановлення меж адміністративних районів міста Харкова.

Нині Харків розділено на дев’ять районів, створених ще за радянських часів. У 2009 році тодішній мер міста Михайло Добкін заявив про скорочення кількості районів у місті заради оптимізації за кількістю мешканців. Однак у 2012 році Харківська міськрада, очолювана Геннадієм Кернесом, вирішила залишити старе районування.

Проведення кордонів між районами викликано тим, що Верховна Рада України раніше включила в межі Харкова 4,45 тис. га і виключили з них 52,32 га.

Засновниками ТОВ фірма «Віст» є Андрій та Вікторія Стєпічеви. За даними харківських ЗМІ, Андрій Степічев причетний до кількох компаній, які беруть участь у схемах по перепродажу землі. Спочатку ділянки оформлялися на сесіях міськради, далі по ланцюжку через ці фірми земля перепродувалась в другі і треті руки за значно вищою ціною.