Колл-центр Азарова купив ІР-телефонів на мільйон у донеччанина, пов’язаного з продавцями телетюнерів для народу
23.07.2013   //  

ДУ «Урядовий контактний центр» 12 липня за результатами тендеру уклав угоду з ПК «Дейта експрес» на постачання телефонів та іншого устаткування на 937 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Урядовий контактний центр на початку своєї роботи у 2010 році налічував близько 100 телефоністів, які відповідали на дзвінки.

Вже через три роки установі знадобились 180 телефонів Cisco IP Phone 7941G/7942G у комплекті з проводовою гарнітурою з мікрофоном по 1,7 тис грн. та 20 маршрутизаторів у комплекті з ІР-телефонними станціями по 31,5 тис грн. за комплект.

Засновником донецької фірми «Дейта експрес» є донеччанин Яків Верховський. Він також є співзасновником ТОВ «Телефонна компанія Дейта» разом з Віталієм Івановим (разом також володіють донецьким інтернет-провайдером «Телесвіт») та кіпрським офшором «Колісар Інтерпрайзиз Лімітед».

Кіпрська фірма входить до складу засновників фірмі «РКІ консалтинг», яка минулого року продала Держкомітету телебачення та радіомовлення 200 тисяч китайських телетюнерів для цифрового телебачення на суму 97,19 млн грн. для подальшої їх роздачі малозабезпеченим українцям.