Фірма, долю в якій отримали австрійці Джарти, продала «Енергоатому» труб ще на 7 мільйонів по секретним цінам
23.07.2013   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 5 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ВО «Оскар» на постачання безшовних труб на суму 6,74 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 14 найменувань труб, однак всупереч вимогам Мінекономрозвитку на сайті «Вісника держзакупівель» дані про вартість окремих найменувань не опубліковано.

Засновниками фірми «Оскар» є компанія «Аверс-А» (0,01%), зареєстрована на дніпропетровчанку Інгу Єлькіну, ТОВ «Компанія з управління активами «Альтус ассетс актівітіс» (79,99%), яку контролюють кіпрський офшор «Дримдестіні холдінгс лімітед», Сергій Степанов та Юрій Чавичалов, та австрійська компанія «Уеллмайнд інвест гмбх».

Фірма «Уеллмайнд інвест гмбх» виступає засновником низки українських компаній. У фірмі  «Профі-прес» партнером австрійців виступає заступник начальника Київської обласної митниці Ольга Джарти, донька померлого політика Василя Джарти.

Директором фірми «Уеллмайнд інвест гмбх» є народний депутат від Партії регіонів Валерій Омельченко, чоловік ще однієї доньки Василя Джарти Вікторії Джарти, замголови Господарського суду Києва.

Компанію «Монолітінвест» австрійська фірма раніше заснувала разом з нинішнім міністром АПК Миколою Присяжнюком та Оленою Ставицькою, дружиною нинішнього міністра енергетики та вуглепрому Едуарда Ставицького.

Фірма «Уеллмайнд інвест» ввійшла до статутного капіталу «Оскару» у 2011 році і лише після цього «Оскар» почав вигравати тендери в системі «Енергоатому», отримавши підряди на 36,79 млн грн.

На тендер подавало заявку ТОВ «Квант-Сервіс», яке пропонувало труби за 4,19 млн грн. Однак дешевшу у півтора рази заявку було відхилено через те, що виробник заявлених «Квант-сервісом» труб – ТОВ «ТМК-Инокс» – не підтвердив можливість виготовити всі необхідні «Енергоатому» труби за 45 днів.

Відтак єдиним конкурентом «Оскару» на тендері була чернігівська фірма «Андромеда-Х» Віталія Підлісного. Ці фірми раніше вже розігрували тендер «енергоатому» на постачання труб на 9,89 млн грн.