На «Олімпійському» терміново допиляли ще 3 мільйони на кабельному телебаченні
22.07.2013   //  

КП «Регіональний спортивний комплекс «Олімпійський» (Донецьк) 16 липня уклав угоду з ПП «Аустер-Дон» на роботи з реконструкції стадіону вартістю 3,26 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Гроші з держбюджету виділено на прокладку каналів телефонного зв’язку довжиною 240 м та облаштування системи кабельного телебачення.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що пояснили «пізнім фінансуванням» робіт з державного бюджету. Тоді як їх потрібно було виконати ще до 10 липня, оскільки саме тоді на донецькому стадіоні розпочався  Чемпіонат світу – 2013 з легкої атлетики серед юнаків.

Загалом на реконструкцію «Олімпійського» проведено тендери на загальну суму 105,66 млн грн. Всі підряди за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника» постійно отримувало ПП «Аустер-Дон», яка розробляла кошторис реконструкції. Компанія належить депутату Макіївської міськради від Партії регіонів Світлані Тексторісовій і її чоловіку Івану Тексторісу, підприємцю з Чехії, який з 90-х років веде бізнес в Донецьку на ринку газового обладнання (ТОВ «Мактеплобуд»).

Заходи легкоатлетичного чемпіонату також проходили на донецькому спорткомплексі «Кіровець». На його реконструкцію з 2011 року провели тендери на 100,71 млн грн. З них 98,83 млн грн. прийшлися на «Укрбілдінг Корпорейшн» з групи DMS, яку контролює депутат Донецької міськради Андрій Альоша, президент Донецької обласної Федерації рукопашного бою. При чому підряди віддавались також без відкритих торгів.