Фірма авторитетного вірменина з Одеси отримала 45 мільйонів на парк «Оболонь»
22.07.2013   //  
Ще у 1999 році в урочищі «Наталка» почали будувати шоу-парк «Золоті ворота» з фортецею 27 метрів у вишину. Та й закинули…

Ще у 1999 році в урочищі «Наталка» почали будувати шоу-парк «Золоті ворота» з фортецею 27 метрів у вишину. Та й закинули…

Оболонська районна в місті Києві держадміністрація 9 липня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «АСП-трансбуд» на реконструкцію парку відпочинку «Оболонь» в урочищі «Наталка» по Оболонській набережній вартістю 44,97 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи коштом державного і місцевого бюджетів мають бути виконані до кінця 2015 року.

На земельній ділянці площею 12 га передбачено будівництво головного бульвару, головного майдану, універсального майданчику спортивних ігор, дитячого майданчика, скейт-парку, майдану виступу музичних гуртів, дитячого автодрому, гімнастично-тренажерного майданчика, майданчика пляжного футболу, велопарковки.

Також мають бути прокладені пішохідні доріжки та проїзди, зведено підсобні споруди та торгові кіоски, влаштовано фонтини та чотири альтанки, оглядові майданчики, виконано роботи по інженерним мережам.

Перемогу з різницею 0,7% розіграли фірми з одеським корінням – ТОВ «СК Авто строй», зареєстроване в Одесі і фірма «АСП-трансбуд», чиїм засновником до останнього часу був авторитетний вірменському бізнесмену Арсен Папазян. Останніми роками він вів справи в російському Воронежі, очолював місцеву вірменську діаспору. В 2006 році Папазяну відмовили в видачі дозволу на тимчасове проживання в Росії. Наразі він має прописку в Одесі. Наприкінці 2012 року «АСП-трансбуд» було перереєстровано на Артура Арутюняна.

На території «Наталки» є вхід до Північного тунелю під Дніпром.

На території «Наталки» є вхід до Північного тунелю під Дніпром.

Урочище «Наталка» знаходиться на півострові поряд з Московським мостом. Там зараз знаходиться недобудований парк на місці якого і будуть створювати новий.