У парк біля «Визволителів» за чотири роки закопали майже 60 мільйонів
19.07.2013   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради 3 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Інтербуд-Схід» на реконструкцію парку культури і відпочинку в Київському районі за 7,48 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про другу чергу реконструкції парку, розташованого між монументом «Твоїм визволителям, Донбас», дитячою залізницею і «Поляною казок». До кінця серпня 2013 р тут мають збудувати майданчики, тротуари,  алеї  з  улаштуванням підпірних стінок, майданчик для гри в міні-футбол,  влаштувати зовнішнє освітлення,  тощо. Деталі та обсяги невідомі, оскільки проектно-кошторисна документація надавалася учасникам окремо. Реконструкцію фінансують з місцевого бюджету.

Загалом на облаштування території парку за останні чотири роки було підписано договорів на 58,61 млн грн., у тому числі з підготовкою зони гостинності УЄФА під Євро-2012.

Фірму «Інтербуд-Схід» заснували у листопаді минулого року Галина Жукова та Анатолій Стукановський, директором фірми є Костянтин Жуков.

Останній раніше був власником компанії ПП «Промислово-впроваджувальна фірма «Укрбуд», котру перереєстрували на Сергія Брєчка – засновника компанії зі схожою до переможця тендеру назвою – ПП «БК «Інтербуд». Ця фірма зі статутними 10 тис грн., зареєстрована в жовтні 2011 року, відразу після створення почала один за одним отримувати дорогі будівельні замовлення в Донецьку: «єврофутбольні» підряди на 87,36 млн грн., реконструкцію скверу біля ОДА (27,40 млн грн.), парку Щербакова (27,54 млн грн.), а також два підряди на реконструкцію набережної Кальміусу загальною вартістю  40,16 млн грн. Нещодавно «Інтербуд-Схід» також отримав на цю набережну підряд вартістю 26,85 млн грн.

Загалом за вісім місяців свого існування «Інтербуд-Схід» виграв тендерів на 35,19 млн грн., «БК «Інтербуд» за півтора роки – на 128,36 млн грн.