Сільську школу за неймовірні 42 мільйони побудує фірма, яка навіть не займається будівництвом
19.07.2013   //  

Департамент капітального будівництва Одеської облдержадміністрації 4 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будівельно-Інвестиційна Компанія «Комфорт» на будівництво загальноосвітньої школи за 41,95 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Школу на 300 місць будуватимуть у селі Бурдівка Роздільнянського району. Завершити повинні до вересня 2015 р., фінансують будівництво з коштів місцевого бюджету.

Згідно з техзавданням школу будуватимуть не з нуля. Спершу розберуть надземну частину неозначеної будівлі, посилять стіни підвалу, далі будуватимуть саме приміщення. У вартість також входять сантехніка, меблі, спортивне обладнання, озеленення території.

Фірму «Комфорт» було створено півроку тому – 14 грудня 2012, з уставним капіталом 336 тис грн. Сама фірма зареєстрована в Одесі, а її засновник і директор Максим Биков – у селі Нова Іванівка Саратського району (населення 104 ос.). Жодного іншого тендеру «Комфорт» поки не вигравав.

Згідно з реєстраційними даними Інформаційно-ресурсного центру, в переліку видів діяльності компанії відсутнє будівництво. Основним видом діяльності фірми вказана «Організація будівництва будівель». Згідно з КВЕД цей клас передбачає розроблення проектів з будівництва житлових і нежитлових будівель шляхом об’єднання фінансових, технічних і фізичних засобів для їх реалізації з метою подальшого продажу. Цей клас натомість не включає: будівництво будівель, архітектурні та інженерні роботи, надання послуг з управління проектами, пов’язаними з будівництвом.

Чотири інші зареєстровані види діяльності «Комфорту»:  оптова торгівля деревиною, будматеріалами та санітарно-технічним обладнанням; оптова торгівля іншими проміжними продуктами; діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах; надання в оренду будівельних машин і устаткування.

Єдиним конкурентом «Комфорту» на цьому тендері було одеське ТОВ «Юлія» Дмитра Шевченка і Сергія Боярського зі статутним фондом 11 800 грн. Різниця пропозицій двох фірм склала 0,14%.

Довідково

При собівартості житлового будівництва на рівні $500 за квадратний метр за 42 млн грн., виділених на сільську школу, можна збудувати 150 трикімнатних квартир площею 70 кв м. Тобто це може бути девятиповерхівка на п’ять під’їздів.