Реконструкцію площі Ринок у Дрогобичі перекинули на «везучого» новачка
18.07.2013   //  

КП «Управління капітального будівництва» Дрогобицької міськради Львівської області 11 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Р.О.М.Б.» на реконструкцію площі Ринок за 13,75 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

В ході реконструкції повинні зняти бруківку, замінити комунікації, замостити площу наново колотою гранітною бруківкою та гранітною плиткою, поставити лавки, облаштувати фонтан і квітники, встановити зовнішнє освітлення та ін. Завершити площу повинні до кінця наступного року.

Фірму «Р.О.М.Б.»  зі статутним фондом 46 тис грн. заснували в Дрогобічі у 2007 р. четверо осіб: Богдан Романів, Володимир Олійничок, Олександр Медведєв і Олександр Бурич. Згідно з даними «ВДЗ», фірма почала вигравати тендери лише минулого місяця, однак за цей час з площею включно отримала вже три підряди, усі в Дрогобичі, загальною вартістю 30,41 млн грн.

На цьому тендері «Р.О.М.Б.» мав двох конкурентів. Перший – ПП «Фортуна Л» Володимира Лабанича зі статутним фондом в 1 тис грн., єдиний виграний тендер – поточний ремонт парку в Львові (298 тис грн.). Другий конкурент – ТОВ «Белзагробудреставрація» Дмитра Гавілея, Петра Крутого і Юрія Трескота, з виграних тендерів – будівництво Народного дому в Сокалі (дві угоди на 1,70 млн грн.)

Нагадаємо, цю саму реконструкцію управління вже замовляло у жовтні минулого року – техзавдання обох тендерів, торішнього і нового, повністю співпадає. Торішній підряд вартістю 15,64 млн грн. за результатами відкритих торгів отримало ТОВ «Прикарпатцивільбуд» – фірма зі статутним капіталом 11,8 тис грн. заснована Романом Гіщаком та Софією Котулою.

В рамках минулорічного тендеру лише 15% фінансування покладалося на місцевий бюджет, решту 85%  планували отримати з «інших бюджетів». Які бюджети мали на увазі – невідомо. Цього разу реконструкцію повністю фінансуватимуть з місцевого бюджету.