Херсонський автодор провів тендеру на суму, вчетверо більшу від реального фінасування
17.07.2013   //  

Служба автодоріг в Херсонській області у 2012 році провела 20 закупівель на загальну суму 864,93 млн грн., із яких оплатила лише 68,60 млн грн. Про це свідчить постанова Одеського апеляційного господарського суду від 27 червня.

Як заявила в суді обласна прокуратура, така ситуація склалась через те, що Служба автодоріг доріг у Херсонській області провела закупівель на суму учетверо більшу за бюджетне фінансування у 2012 році. Це створило заборгованість Служби автодоріг на суму, яка перевищує розмір трирічного бюджетного фінансування САДу.

Так, із 38 укладених договорів не виконувались і не фінансувались 20 угод. Між тим строк дії договорів – до повного виконання своїх зобов’язань.

Прокуратура подала позов до суду, вимагаючи скасувати один із договорів на суму 6,13 млн грн., який обласний САД уклав влітку минулого року із будівельною фірмю «Автошлях буд-САА», директором і власником якої є депутат Миколаївської міськради від Партії регіонів Сергій Шульгач. За договором, фірма мала влаштувати тонкошарові покриття на автодорозі Одеса – Мелітополь – Новоазовськ, км 219+502 – км 221+218.

Суди перших двох інстанцій відмовили прокуратурі у задоволенні позову. Вони вказали, що сума договору із фірмою «Автошлях буд-САА» знаходиться в межах відкоригованого плану фінансування на 2012 рік, але «Служба не могла знати про фактичне надходження бюджетних асигнувань на рахунки». При цьому жодних порушень при проведенні тендерної процедури суд не знайшов.

Як свідчать матеріали справи, загалом на 2012 рік служба автомобільних доріг Херсонської області була профінансована на 189,23 млн грн.