Друг Вілкула оснастив криворізькі «швидкі» контрабандними GPS-навігаторами
17.07.2013   //  

У Кривому Розі суд скасував результати тендеру 2011 року на закупівлю GPS-навігаторів для Міської станції швидкої медичної допомоги. Про це свідчить постанова Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 4 липня.

Суд зобов’язав одеську фірму «КБ Інжиніринг» повернути Криворізькій станції швидкої допомоги 132 тис грн., які вона отримала за товар. А медики мають повернути фірмі 60 GPS-навігаторів, закуплених влітку 2011 року.

Причиною скасування результатів цього конкурсу стала низка порушень, які виявила перевірка Фінінспекції. Зокрема, було встановлено, що закуплені GPS-навігатори не мають визначеного законодавством маркування.

Фірма заявила, що ці пристрої були ввезені в Україну фірмою «Теко Трейд» у партії загальною кількістю 300 штук. Однак, встановлені на криворізьких «швидких» навігатори неможливо ідентифікувати.

В узагальнену базу даних кодів ІМЕІ, яку веде «Український державний центр радіочастот», в установленому порядку коди цих навігаторів не вносились. Більше того, було виявлено, що два коди знаходяться у «сірому списку» та 41 код у «чорному списку», а один код відсутній.

Таким чином суд вказав, що «КБ Інжиніринг» було неправомірно визнано переможцем торгів.

Зауважимо, що із загальної ціни договору у сумі 222 тис грн. суд зобов’язав фірму повернути лише 132 тис грн. – вартість обладнання. Ще 90 тис грн. – це вартість встановлення обладнання на «швидкі». Однак, оскільки виконана робота не може бути повернутою, «застосування реституції є неможливим, тому в цій частині позову обгрунтовано відмовлено».

Власником створеного у лютому 2011 року «КБ Інжиніринг» є ТОВ «Екотаун Груп» (70%) і Юрій Бубир (30%). Основним власником «Екотаун Груп» є  колишній співробітник міліції Сурен Сардарян, який контролює концерн «Веста», що регулярно виграє державні тендери.

Сардаряна пов’язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси з криворізьким градоначальником Юрієм Вілкулом, а також його сином, екс-губернатором Дніпропетровщини, а нині віце-прем’єром Олександром Вілкулом.