Прокуратура виявила, що медики переплатили 640 тисяч за швидкі. Залетіла дружина «регіонала»?
15.07.2013   //  

Кримський Центр екстреної медичної допомоги при закупівлі автомобілів швидкої переплатив 640 тис. грн. Про це 9 липня повідомила прес-служба Прокуратура Автономної Республіки Крим.

У ході прокурорської перевірки було встановлено, що при проведенні тендерних процедур Центр допустив порушення, внаслідок чого автівки придбано за завищеними цінами, а державні кошти витрачені незаконно.

Прокуратурою Київського району м. Сімферополя наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 ККУ – заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

Згідно з даними «ВДЗ», сімферопольське КРУ «Територіальне медичне об’єднання «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» проводило тендери на закупівлю автомобілів швидкої допомоги лише два рази. У липні 2012 було укладено угоду на придбання 23 автівок типу «В» (реанімаційний) з оснащенням для транспортування хворих та медустаткуванням. У жовтні було замовлено ще сім таких же авто. В обох випадках за результатами попередньої кваліфікації тендер виграло ПП «Автолідер-М». Засновником фірми є Юлія Смолянова, дружина депутата Верховної Ради Криму Михайла Смолянова («Регіони України»).

Єдиний допущений до участі в обох тендерах конкурент фірми – ТОВ «Криммедтехніка» – ще минулого року намагався оскаржити рішення конкурсної комісії по першому тендеру, вимагаючи визнати недійсними рішення стосовно попереднього відбору та акцепту. На яких саме підставах – у тексті судового рішення не зазначено. Однак Господарський суд АРК встановив, що попередню кваліфікацію пройшли двоє учасників, у тому числі відповідач, а пропозиція «Автолідер-М» була акцептована як найдешевша, при цьому порушень при проведенні конкурсу не було, відтак правові підстави для задоволення  позовних  вимог позивача відсутні. У позові було відмовлено.