Менеджер Фірташа отримав ще 7 мільйонів на пляж і парк Южного
12.07.2013   //  

Управління капітального будівництва Южненської міськради Одеської області 27 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Бізнес Інформація Технологія» на благоустрій пляжно-паркової зони за 7,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року тут мають прокласти господарсько-питний водопровід, каналізаційну мережу, влаштувати сходи та пандуси, проїзди, доріжки й тротуари, поставити 69 лавок і 54 смітники, влаштувати зовнішнє освітлення (59 ліхтарів), територію озеленити (ялівець, троянди, по сотні дерев туї та сосни, газони). Також повинні встановити фонтан декоративні елементи, ціни на котрі вже від початку вказали в самому техзавданні:

  • фонтан – 500 тис грн.;
  • дві альтанки – 60 і 80 тис грн.;
  • арка – 50 тис грн.;
  • колонада – 80 тис грн.

Роботи фінансують з місцевого бюджету.

До 2008 року основна частка статутного капіталу фірми «Бізнес Інформація Технологія» належала Дмитру Чірічу – представнику групи Дмитра Фірташа в низці облгазів та «УкрГазЕнерго». Згодом його частку було переоформлено на Катерину Чіріч. Мінорітарними власниками фірми є Олександр Завражнов.

Нагадаємо, у квітні цього року управління замовляло проведення берегозахисних та протизсувних заходів у Приморському парку за 9,57 млн грн. Підряд тоді також отримала фірма «Бізнес Інформація Технологія».

Перед цим у березні мерія Южного винесла на громадське обговорення проект масштабної забудови узбережжя в районі Сичавського ставу, що між Южним і сусідньою Сичавкою. З такою пропозицію в міськраду звернулося ТОВ «Зелений мис». Компанія пропонує створити на території Приморського парку курортний комплекс з чотириповерховим готелем, комплексом люкс-апартаментів, котеджів, магазинами, дитячим парком, водним парком «Море і пісок». В тому ж проекті передбачені нові дороги і берегоукріплювальні споруди.