Рідна корпорація голови «Укравтодору» закопає 232 мільйони в дорогу з Житомира на Вінницю
11.07.2013   //  

Служба автомобільних доріг у Житомирській області 10 липня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Південьзахідшляхбуд» («ПЗШБ») на здійснення поточного середнього ремонту автодороги державного значення Житомир – Могилів-Подільський. Вартість угоди склала 232,47 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Загалом повинні відремонтувати 31,8 км траси. Йдеться про три ділянки: км 4+000 – км 14+600; км 14+600 – км 25+200; км 25+200 – км 35+800. Окрім того шляхопровід через залізницю в селі Осиково на 35-му кілометрі дороги. усі роботи мають бути завершені до кінця листопада, фінансують ремонт з держбюджету.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника». Нагальну необхідність пояснили аварійним станом дороги: обстеження траси виявило, що на деяких відрізках ямковість покриття становить понад 50%, при цьому востаннє капітальний ремонт тут робили в 1980, поточні ремонти останні п’ять років також практично не проводилися. Відсутність часу на проведення конкурентних торгів у САД обґрунтували вимогами технологічного процесу: ремонт із застосуванням гарячої асфальтобетонної суміші, а також щебеневих матеріалів, оброблених органічними в’яжучими матеріалами, необхідно виконувати в суху погоду, при температурі повітря не нижче 100С.

Власниками «ПЗШБ» на є ТОВ «Альфадорбуд» віце-президента корпорації «Золоті ворота» Віктора Ящука та його дочірнє ПАТ «Будівельне управління № 813». В 2005-2006 р.р. «Золоті ворота» очолював Євген Прусенко, нинішній голова «Укравтодору». Цей же «Альфадорбуд» є співвласником ПАТ «Асфальтобетонний завод «АБ Столичний» – разом із родиною народного депутата від Партії регіонів Сергія Тігіпко.

За останні п’ять років «ПЗШБ» виграло тендерів на 3,12 млрд грн.

Згідно з даними «ВДЗ», окрім «ПЗШБ» в переговорах взяли участь ще дві компанії. Перша – ПрАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50», власником котрого до 2009 року на три чверті був Віктор Гавриленко, який у 2002-2003 роках очолював ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України». Гавриленко також є незмінним директором компанії з її заснування у 1996 році і за останніми даними SMIDA офіційно володіє міноритарною частою 0,0029%. «Броварське ШБУ» відоме тим, що вигравало тендери на трасу до Сухолуччя.

Третім учасником була Корпорація «Альтіс-Холдинг». Засновниками київської Корпорації є п’ять фірм, власниками яких єкіпрські офшори. Головою наглядової ради «Альтіс-Холдингу» є Олександр Глімбовський. «Альтіс-Холдинг»зокрема відомий тим, що отримав восени минулого року підряд на реконструкцію Поштової площі у Києві вартістю 403,56 млн грн.

«Броварське ШБУ» й «Альтіс-Холдинг» пропонували виконати ремонт за 233,57 і 248,41 млн грн. відповідно, обидві суми перевищували очікувану вартість закупівлі.