Річне обслуговування бази даних про комунальні об’єкти Попова утричі дорожче від її створення
11.07.2013   //  

Департамент комунальної власності Київської міськдержадміністрації 26 червня уклав угоду з ТОВ «Інтернейшнл технолоджі груп Україна» (ІТГУ) на послуги щодо консультування стосовно систем і програмного забезпечення вартістю 1,95 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Гроші виділено на супроводження банку даних про об’єкти комунальної власності м. Києва, яку було перебудовано компанією «Софт блю» із залученням фірми ІТГУ у 2012 році. При цьому «Софт блю» віддало ІТГУ авторські права на інформаційну систему департаменту.

При цьому вартість самого будівництва інформаційної системи для департаменту комунальної власності була значно дешевшою від її обслуговування. У серпні 2012 року департамент замовив фірмі «Софт блю» ці послуги за 640 тис грн., що утричі дешевше від останнього підряду ІТГУ.

Засновниками ТОВ «Софт блю» є Олександр Латенко, Сергій Юсенков і Валерій Безклинський. ТОВ «Інтернейшнл технолоджі груп Україна» зареєстровано на Олесю Василенко.

Довідково

Станом на 01.01.2012 банк даних Департаменту комунальної власності КМДА містив інформацію про понад 16900 об’єктів нежилого фонду (будинків, споруд, нежилих приміщень) комунальної власності територіальної громади м. Києва, що перебувають на балансі 604 організацій міста. Загальна площа нежилих приміщень складає близько 13,1 млн. кв. м., з них надано в оренду 1800 тис. кв. м. (укладено понад 9900 договорів оренди).

Також у банку даних є наявна інформація про характеристики балансоутримувачів та орендарів об’єктів нежилого фонду, а також документи, які регламентують статус об’єктів нежилого фонду. Інформація поновлюється на підставі форми річної статистичної звітності 1-НФ, а також договорів оренди, що надаються відділами Головного управління комунальної власності м. Києва та інших нормативних та розпорядчих документів органів міської влади.