Київрада відібрала озеро Синє у рідної фірми голови Партії Зелених Москаля
11.07.2013   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Каштанове місто» повернути Київській міській раді земельну ділянку, розташовану на просп. Правди (озеро Синє) у Подільському районі Києва. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 3 липня.

Причиною розірвання договору оренди ділянки вартістю 10,05 млн грн. стало невиконання фірмою умов договору, а саме – вона не веде будівництво культурно-рекреаційного комплексу.

Як свідчать матеріали справи, у 2004 році Київрада ухвалила рішення про передачу ділянки загальною площею 15,97 га, із яких 5,97 га – озеро, решта – землі рекреаційного призначення, в оренду на 25 років фірмі «Каштанове місто» для будівництва культурно-рекреаційного комплексу.

Договір було укладено у березні 2007 року за рішенням господарського суду Києва. Відповідно до договору, фірма була зобов’язана завершити будівництво протягом 3 років.

У листопаді 2012 року Головуправління земельних ресурсів здійснило обстеження ділянки на підставі листа прокуратури і виявило, що будівництво рекреаційного комплексу не ведеться. Натомість на ній розміщені намети та металеві споруди, які на час обстеження не використовувались, вона частково огороджена декоративним парканом. Крім того, ділянка частково засмічена побутовим сміттям.

Доказів початку будівництва або складання будь-якої проектної документації, отримання будь-яких погоджень або дозволів на будівництво фірма не надала. Так само як і не навела належних доказів наявності незалежних від неї обставин, які перешкоджали початку зведення комплексу.

Власниками фірми «Каштанове місто» нині є кіпрська компанія «Намбел Холдінгс Лімітед» (99,9%) і ТОВ «Девелоперська компанія «Базис» (0,1%). «Базисом» володіють кіпрська компанія «Елакол Девелопментс Лімітед» та Владислава Молчанова, яка у 2006-му балотувалася у Київраду від Партії Зелених.

На час отримання ділянки директором «Каштанового міста» був нинішній голова депутатської фракції «Республіка Київ» у Київраді, голова Партії Зелених України Денис Москаль. Основною власницею фірми була Лілія Романюк (50%), яка проживає із Молчановою в одній квартирі.

«Намбел Холдінгс Лімітед» і «Елакол Девелопментс Лімітед» разом володіють такими фірмами, як – ТОВ «Інструмент Інвест», ТОВ «Столиця» і ТОВ «Столична перспектива».

синє